1

Онлајн воведниот ден на обуката беше 19 декември 2022 година, додека физичките тренинзи се одржа на 21 и 22 декември во Прилеп (Економски факултет).Понатаму, онлајн обуките за платформата и плановите за настава за второто полугодие од учебната година беа спроведени на 26 и 27 јануари.Обуката се одржа со цел да им помогне на учесниците да ги разберат областите на претприемништвото и да ја сфатат методологијата за започнување. кои учениците ќе го искористат процесот на создавање свој старт-ап и ќе го разберат знаењето додека учат. На обуката учествуваа 14 наставници од скоро сите училишта во Пелагонискиот регион, вклучувајќи ги градовите Битола, Прилеп, Ресен и Демир Хисар .
Сите учесници поминаа низ шема на пракса бизнис модел со добро квалификуван тренер и беа обучени како да интервјуираат клиенти и да бараат потенцијални бизнис идеи. да се воспостави како дел од овој проект. Вреди да се спомене дека по личните обуки во Прилеп, беа одржани онлајн обуки за запознавање на наставниците со новата платформа за е-учење, start-app.mk, која може да ја користат за време на часовите. Платформата се состои од презентации, видеа, дигитално деловно платно и кратки квизови. На последниот дел од обуката, од наставниците беше побарано да ги изгравираат своите наставни планови и да ги поттикнат своите ученици да се приклучат на платформата и да создадат групи за е-учење. По завршувањето на физичката обука, сите учесници мораа да го интегрираат знаењето во нивната редовна наставна програма.
Проектот БеЦиркулар има за цел да го развие иновативниот и претприемачкиот дух кај младите луѓе, помагајќи им да создадат нови можности за работа и да ја намалат невработеноста. Стратешката локација меѓу Грција и ЕУ во соработка со проектот BeCircular може да даде понатамошен развој и напредок на регионот и може да биде добра почетна точка за подобра и позелена иднина.”

412

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.