3

Новата платформа за е-учење, Startapp.mk сега е активна. Како дел од проектот BeCircular, креирана е нова платформа за е-учење, прилагодена на потребите на средношколците во Пелагонија. Платформата обезбедува дигитален пристап кон едукативниот материјал, Business Canvas и Lean Methodology, нудејќи интерактивни содржини како што се: видеа за обука, практични задачи, платно за дигитален бизнис модел, можности за тимска работа, квизови и презентации.Покрај тоа, платформата има и форум наменет за споделување знаења и идеи меѓу учениците и наставниците.Содржината на платформата е дизајнирана да им помогне на наставниците да подготват интерактивни курсеви за бизниси за да ги запознаат техниките за иновации додека ја користат оваа дигитална алатка. Startapp.mk е одлична алатка за учење за сите заинтересирани да започнат со нивна сопствен бизнис, помагајќи им на корисниците да го започнат своето претприемачко патување со иновативни пристапи и да го развијат својот бизнис модел. Вреди да се напомене дека онлајн платформата е дел од напорите на проектот BeCircular за поддршка на граѓаните кои живеат во прекуграничниот регион, особено младите луѓе, преку подучувајќи ги основите за развој на бизнисот. Целта е да се создадат подобри услови за работа за младите и да се поттикне вработеноста, со посебен акцент на иновативните бизнис модели во областа на зелената економија. Проектот вклучувајќи ја платформата за е-учење е поддржан од фондовите на ЕУ на Interreg – IPA CBC како дел од проектот BeCircular – Зголемување на вработувањето преку претприемништво во циркуларна економија. Како заклучок, проектот првенствено се фокусира на создавање можности за вработување за дипломирани студенти преку искористување на компаративни предности на прекуграничната врска меѓу Грција и Република Северна Македонија.

3  21

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.