IMG 20221031 142138 1 4x3 1

Првиот периодичен состанок се одржа во Лерин, на 31 октомври 2022 година, во конференциската сала на Факултетот за општествени и хуманистички науки на Универзитетот во Западна Македонија. Се одржа на клучна точка за проектот, бидејќи тоа беше прва средба што се одржуваше со проектот работи со полн капацитет, што го прави одлична можност за сите корисници на проектот лично да се сретнат и да разговараат за оперативните прашања во врска со проектот, како и следните чекори што треба да ги преземат и како сакаат да го направат тоа.

Неговата цел беше да воведе нови членови на проектниот тим кои ќе учествуваат во проектот, да се договорат како ефективно да работат заедно, да ја консолидираат позадината на проектот, како и неговите барања, да разговараат за досега спроведените активности, потенцијалните отстапувања и корективни мерки и активности предвидени во следните 6 месеци. Исто така, постигнат е договор меѓу сите корисници на проектот за претстојните заеднички активности кои ќе се случат во следните (6) месеци од проектот и се одлучија за пресвртниците.

На состанокот учествуваа претставници од сите четворица корисници. Поконкретно, на состанокот присуствуваа дванаесет (12) учесници. На крајот, тие склучија 4 финални договори кои ќе играат исклучително важна улога за непречено продолжување на проектот.

Подолу можете да видите неколку фотографии од состанокот:

По средбата, корисниците на проектот имаа кафе пауза што беше одлична можност за градење тим. Потоа имаа обемна обиколка во просториите на UoWM каде ќе биде сместена проектната канцеларија. Тие имаа можност да посетат голем дел од капацитетите на Училиштето, одблиску да набљудуваат неколку лаборатории и специјализирана опрема и на крајот да ја посетат просторијата во која ќе биде сместена канцеларијата на проектот.

Конечно, корисниците на проектот имаа можност да го посетат центарот за поправка и повторна употреба на DIADYMA SA и разговараа за спроведувањето на проектот. Тие ги обиколија објектите, ги набљудуваа производите кои се веќе собрани на локацијата, беа информирани за досегашниот напредок и добија можност да разговараат со менаџерот на локацијата. После тоа, турнејата и средбата завршија со завршна дискусија за финализирање на следните чекори“.”

IMG 20221031 102656 IMG 20221031 111254 

 

IMG 20221031 133431 IMG 20221031 133945 IMG 20221031 131346

 

IMG 20221031 140120 IMG 20221031 140155 IMG 20221031 140400 IMG 20221031 140144 IMG 20221031 140221 IMG 20221031 141003  IMG 20221031 142138 1 4x3

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.