circularityemergingleaders

Како да го трансформираме нашиот линеарен, „земи-направи-отпад“ економски и културен систем во таков што безбедно и правично ги користи ресурсите што ги има?

На многу начини, сите сè уште учат како ефективно да ја направат таа промена. Тоа не е мала, лесна промена. Секако, тоа значи да јадете помалку месо и да кажете не на пластичните сламки. Но, тоа вклучува и систем за обновлива енергија што е достапен за сопствениците на куќи и закупувачите; систем на храна што испушта помалку јаглерод и метан отколку што создава додека етички се однесуваат земјоделците, работниците и животните; и систем за управување со отпад способен да им помогне на компаниите и градовите да преземат значајни активности за пластика и пакување за еднократна употреба.

Дали сакате да дознаете повеќе? Кликни тука:”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.