shutterstock

Циркуларната економија се однесува на синергиите помеѓу секторите, актерите и фазите од синџирот на вредност на материјалите и дизајнот и ефикасноста на логистиката што ги овозможува овие синергии.

Градовите се важен елемент за оваа транзиција, затоа градовите мора да почнат да размислуваат и да дизајнираат кружни услуги и системи.

Дали сакате да дознаете повеќе? Кликни тука:”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.