What is Circular Economy

Во нашата сегашна економија, земаме материјали од Земјата, правиме производи од нив и на крајот ги фрламе како отпад – процесот е линеарен. Во циркуларна економија, напротив, на прво место го запираме производството на отпад.
Кружната економија се заснова на три принципи, водени од дизајнот:
Елиминирајте го отпадот и загадувањето
Циркулираат производи и материјали (со нивната најголема вредност)
Регенерирајте ја природата

Дали сакате да дознаете повеќе? Кликни тука:”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.