ZMAI Email Logo

Настанот ќе се одржи во новиот центар на 23.03.2023 година во 11:00 часот.
Центарот за ЕиК е дел од проектот БеЦиркулар, кој има за цел да го поттикне вработувањето преку претприемништво во циркуларната економија. Проектот е финансиран од Interreg IPA CBC програмата „Грција – Република Северна Македонија 2014-2020“ и е дизајниран да им обезбеди на младите луѓе во прекуграничните области знаење, алатки и физички капацитети потребни за создавање повеќе претприемачки можности и давање назад кон општествата во кои живеат.
Центарот за претприемништво и креативност кој сега е дел од Економскиот факултет во Прилеп ќе стане центар каде студентите и младите претприемачи од двете соседни земји ќе можат да ги развиваат своите претприемачки идеи и да придонесат за развојот на локалните економии.

Овие проекти ќе продолжат да обезбедуваат подобар локален развој и да водат кон подобра прекугранична соработка, како и да промовираат посилни вредности на ЕУ.

Со нетрпение очекуваме да се сретнеме лично.”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.