Photo 8

Во рамките на однапред утврдените активности поврзани со успешното спроведување на проектот БЕЦиркулар, беше организирана и спроведена 5-дневна работилница „Обучи ги обучувачите“ на тема Биоекономија.

Во првиот дел од интерактивната работилница, започната во Кожани помеѓу 24 и 25 ноември 2022 година, CluBE со улога на тренер го опфати воведниот теоретски дел комбинирајќи го со настан на централниот плоштад во градот, поврзан со Европската недела за намалување на отпадот. . Во контекст на овој настан, партнерите се собраа на централниот градски плоштад за да бидат сведоци на некои акции за климатска неутралност, рециклирање и ангажман на граѓаните.

Во рамките на однапред утврдените активности поврзани со успешното спроведување на проектот БЕЦиркулар, беше организирана и спроведена 5-дневна работилница „Обучи ги обучувачите“ на тема Биоекономија.

Во првиот дел од интерактивната работилница, започната во Кожани помеѓу 24 и 25 ноември 2022 година, CluBE со улога на тренер го опфати воведниот теоретски дел комбинирајќи го со настан на централниот плоштад во градот, поврзан со Европската недела за намалување на отпадот. . Во контекст на овој настан, партнерите се собраа на централниот градски плоштад за да бидат сведоци на некои акции за климатска неутралност, рециклирање и ангажман на граѓаните.

Вториот дел од работилницата се одржа од далечина (видеоконференција) помеѓу 19 и 20 јануари 2023 година и им даде на обучувачите детални информации поврзани со ЕУ и националните проекти за биоекономија што ги спроведува CluBE. Работилницата заврши со завршна дискусија во која се сумираат сите активности.”

Photo 3 Photo 5 Photo 6 Photo 9 IMG 6520

Screen Shot 2022 12 12 at 12.39.40 Screen Shot 2022 12 12 at 12.37.08

 

BeCircular 10 Άρθρο BeCircular 12 Άρθρο

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.