Photo 20 10 23 12 14 17 PM

Втор ден од завршниот состанок на проектот на БеЦиркулар

Вториот ден од финалната конференција на проектот БеЦиркулар, организирана од Институтот ГАУСС, се одржа на 20 октомври во хотел Милениум, Широк Сокак 48, 7000 во Битола. На конференцијата присуствуваа претставници
Read More
Photo 30 10 23 2 53 46 PM

Завршен состанок во Лерин на 19 октомври 2023 година

Дводневниот последен состанок на проектот БеЦиркулар се одржа по завршувањето на проектот, што го прави одлична можност за сите партнери лично да се сретнат, да разговараат за оперативните теми и
Read More
Photo 8

БЕЦиркулар – 5-дневна работилница за „Обучи ги обучувачите“ за биоекономија

Во рамките на однапред утврдените активности поврзани со успешното спроведување на проектот БЕЦиркулар, беше организирана и спроведена 5-дневна работилница „Обучи ги обучувачите“ на тема Биоекономија. Во првиот дел од интерактивната
Read More
IMG 8d00155e2892b5fbbfb548ca1fb99930 V

БЕЦиркулар – 5-дневна работилница за „Обучи ги обучувачите“ за претприемништво

Во рамките на активностите на проектот БЕЦиркулар беше организирана и имплементирана 5-дневна работилница „Обучи ги обучувачите“ во Битола, во периодот од 14 – 15 – 16 и 19 – 20
Read More
IMG 20221031 142138 1 4x3 1

Првиот периодичен состанок на БЕЦиркуларниот проект

Првиот периодичен состанок се одржа во Лерин, на 31 октомври 2022 година, во конференциската сала на Факултетот за општествени и хуманистички науки на Универзитетот во Западна Македонија. Се одржа на
Read More
shutterstock

3 начини на кои градовите можат да помогнат да се забрза кружната економија

Циркуларната економија се однесува на синергиите помеѓу секторите, актерите и фазите од синџирот на вредност на материјалите и дизајнот и ефикасноста на логистиката што ги овозможува овие синергии. Градовите се
Read More