BeCircular post video 1

Проектот БеЦиркулар официјално беше затворен на 4 ноември 2023 година

Затворањето на БеЦиркулар на 4 ноември 2023 година, означува значајна пресвртница во патувањето на проектот. Како дел од сеопфатниот пристап на проектот за документација и дисеминација, и кратко промотивно видео
Read More

Водич за млади претприемачи: циркуларна економија, биоекономија и развој на бизнисот

Прилагоден за млади инженери, научници, уметници и техничари, овој водич нуди специјализирана обука за кружна економија, биоекономија и развој на бизнисот. Целта е да се зајакнат како претприемачи во прекуграничната
Read More
1487

Онлајн платформата SYMBIOSIS е отворена!

Во рамките на имплементацијата на проектот БеЦиркулар на европската програма INTERREG IPA CBC Грција – Република Северна Македонија 2014-2020 година, постоечката онлајн платформа SYMBIOSIS е надградена и редизајнирана со дополнителни
Read More
IMG 6338

Инфо ден за циркуларна биоекономија и претприемништво за студенти

Кластерот за биоекономија и животна средина на Западна Македонија (CluBE), во рамките на проектот BeCircular на европската програма INTERREG IPA CBC Грција – Република Северна Македонија 2014-2020, се состана на
Read More
IMG 62651

Работилница за Циркуларна биоекономија со локални бизниси

Кластерот за биоекономија и животна средина на Западна Македонија (CluBE), во рамките на проектот BeCircular на европската програма INTERREG IPA CBC Грција – Република Северна Македонија 2014-2020 година, во соработка
Read More
741 1

Инфо ден за Циркуларна биоекономија и претприемништво за студенти

Кластерот за биоекономија и животна средина на Западна Македонија (CluBE), во рамките на имплементацијата на проектот BeCircular на европската програма INTERREG IPA CBC Грција – Република Северна Македонија 2014-2020 ,
Read More